Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vår goda laxbagel med gröna tillbehör är perfekt som frukost eller matigt mellanmål. Laxen får sällskap av färsk gurka och en krämig crème fraiche-dressing med gräslök och serveras med fruktsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Sesambagel
(Innehåller: Korn, Gluten, Sesam, Vete)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Äpple
1 st
Apelsin
1 st
Päron
1 st
Gräslök
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till tomat
Dela på bagels.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill rosta bagels.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
TIPS: Våra bagels kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Under tiden, skär tomat och gurka i tunna skivor.
Finhacka gräslök.
Blanda crème fraiche, gräslök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Halvera, kärna ur och skär päron och äpple i tunna skivor.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Blanda frukt i en skål.
Bre bagelhalvor med gräslöksdressing.
Fyll bagels med några skivor gurka (spara resten till sidosalladen) och lax riven i bitar.
Lägg upp bagels på tallrikar. Lägg upp resterande gurka och tomat på tallrikarna, ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Servera med fruktsallad.