Laxbagel och fruktsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laxbagel och fruktsallad

Laxbagel och fruktsallad

2 portioner | med päron, äpple och apelsin

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vår goda laxbagel med gröna tillbehör är perfekt som frukost eller matigt mellanmål. Laxen får sällskap av färsk gurka och en krämig crème fraiche-dressing med gräslök och serveras med fruktsallad.

Allergener:
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Sesambagel

(Innehåller: Korn, Gluten, Sesam, Vete)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Äpple

1 st

Apelsin

1 st

Päron

1 st

Gräslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till tomat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3295 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett35.3 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater91.2 g
varav socker29.6 g
Protein27.7 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta bagels
1

Dela på bagels.

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill rosta bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Förbered fyllning
2

Under tiden, skär tomat och gurka i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Blanda crème fraiche, gräslök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda fruktsallad
3

Halvera, kärna ur och skär päron och äpple i tunna skivor.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.

Blanda frukt i en skål.

Servera
4

Bre bagelhalvor med gräslöksdressing.

Fyll bagels med några skivor gurka (spara resten till sidosalladen) och lax riven i bitar.

Lägg upp bagels på tallrikar. Lägg upp resterande gurka och tomat på tallrikarna, ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Servera med fruktsallad.