topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronrostad lax

Citronrostad lax

med rostad potatis och krämig dilldressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Ikväll täcker vi lax med citron och rostar den till perfektion. Härliga tillbehör är rostad potatis, rädissallad med rucola och pumpafrön, och krämig dilldressing.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ g

Torkad oregano

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

½ st

Citron

½ portionspåse

Dill

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

75 g

Rädisor

40 g

Rucola

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2906 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett40.5 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater51.2 g
varav socker6.2 g
Protein33.7 g
Salt0.4 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuk. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka dill [½ påse, 2P]. 

Skär rädisor och citron [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Skölj rucola. 

Rosta lax
3

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, torka av lax försiktigt med hushållspapper och placera den med skinnsidan ner på andra sidan av plåten med potatis. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. 

Täck lax med citronskivor och rosta i ugnen i 9-10 min, eller tills genomstekt. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör dilldressing
4

Blanda dill, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Gör rädissallad
5

Blanda rucola, rädisor, pumpakärnor, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, lax, rädissallad och dilldressing på tallrikar. 

Pressa rostad citron över.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image