topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronrostad lax

Citronrostad lax

med rostad potatis och krämig dillyoghurt

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Ikväll täcker vi lax med citron och rostar den till perfektion. Härliga tillbehör är rostad potatis, rädissallad med rucola och pumpafrön, och krämig dillyoghurt.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Torkad oregano

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

½

Citron

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Dill

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

75

Rädisor

40

Rucola

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)689 kcal
Energi (kJ)2882 kJ
Fett39.8 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater49.7 g
varav socker6.7 g
Protein34.5 g
Salt0.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka dill [½ st, 2P]. 

Skär rädisor i tunna skivor. 

Skölj rucola. 

Skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Rosta lax
3

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, torka av lax försiktigt med hushållspapper och placera den med skinnsidan ner på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. 

Täck lax med citronskivor och rosta i ugnen i 9-10 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten. 

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Gör dillyoghurt
4

Blanda dill, yoghurt, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Gör rädissallad
5

Blanda rucola, rädisor, pumpakärnor, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar  i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, lax, rädissallad och dillyoghurt på tallrikar. 

Pressa rostad citron över.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image