Bacon, bea och pommes i samma rätt? Varför inte? Sätt guldkant på vardagen och få barnens ögon att tindra med den här baconlindade kycklingen som serveras med frasiga pommes, krispig sallad och bearnaisesås. Och ska det va, så ska det va - toppa pommes med ost och smaksätt såsen med tryffelolja. Mums!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
125 g
Bacon, skivor
500 g
Potatis
40 g
Finriven ost
80 g
Bearnaisesås
8 ml
Tryffelolja
100 g
Romansallad
75 g
Rädisor
1 st
Gurka
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
1 st
Citron
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.
När det är 5 min kvar av tillagningstiden, vänd ner finriven ost.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, grovhacka sallad.
Skär rädisa i tunna skivor.
Halvera och skär gurka i halvmånar.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda sallad, rädisa och gurka i en stor skål.
Linda kyckling med bacon.
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek baconlindad kyckling i 1–2 min på varje sida, eller tills brynt.
Lägg kycklingen på en annan plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugn i 5–6 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, hetta upp stekpannan på medelhög värme.
Värm bearnaisesås, vatten, en nypa salt och peppar i stekpannan i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Rör ner tryffeloljan precis innan servering.
Vänd sallad med dressing och en skvätt citrusfrukt saft.
Lägg upp ostgratinerade pommes, baconlindad kyckling och tryffelbearnaise på tallrikar. Servera med sallad.