Skip to main content
Baconlindad kyckling och tryffelbearnaise

Baconlindad kyckling och tryffelbearnaise

med ostgratinerade pommes och sallad

Bacon, bea och pommes i samma rätt? Varför inte? Sätt guldkant på vardagen och få barnens ögon att tindra med den här baconlindade kycklingen som serveras med frasiga pommes, krispig sallad och bearnaisesås. Och ska det va, så ska det va - toppa pommes med ost och smaksätt såsen med tryffelolja. Mums!

Taggar:
Glutenfri
Comfort Food
Allergener:
Milk
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

125 g

Bacon, skivor

500 g

Potatis

40 g

Finriven ost

80 g

Bearnaisesås

8 ml

Tryffelolja

100 g

Romansallad

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

50 ml

Citrondressing med kärnmjölk

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3789 kJ
Energi (kcal)906 kcal
Fett49.8 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater57.8 g
varav socker7.4 g
Kostfiber7.6 g
Protein58.1 g
Salt4 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

När det är 5 min kvar av tillagningstiden, vänd ner finriven ost.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, grovhacka sallad. 

Skär rädisa i tunna skivor. 

Halvera och skär gurka i halvmånar.

Skär citrusfrukt i klyftor. 

Blanda sallad, rädisa och gurka i en stor skål. 

3

Linda kyckling med bacon.

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek baconlindad kyckling i 1–2 min på varje sida, eller tills brynt.

Lägg kycklingen på en annan plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugn i 5–6 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, hetta upp stekpannan på medelhög värme.

Värm bearnaisesås, vatten, en nypa salt och peppar i stekpannan i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Rör ner tryffeloljan precis innan servering. 

5

Vänd sallad med dressing och en skvätt citrusfrukt saft. 

6

Lägg upp ostgratinerade pommes, baconlindad kyckling och tryffelbearnaise på tallrikar. Servera med sallad.