Här är ett nytt favoritrecept för alla som gillar gourmetburgare – det vill säga de flesta av oss. Basen i den här godingen är confiterat anklår som vi toppar med smakrik, schweizisk gruyèreost. Sen lägger vi till två perfekta smakkompisar: karamelliserad lök och senapsmajonnäs, och serverar med krispig klyftpotatis och en fräsch sallad. Hugg in och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 st
Lök
60 g
Salladsmix
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
300 g
Potatis
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
1 msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Under tiden, skölj salladsmix.
Dela bröd på mitten.
Blanda majonnäs och senap med en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda salladsmix, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Ta ut färdiga anklår från ugnen. Använd två gafflar för att dra loss köttet och släng benen.
Lägg de undre brödhalvorna på plåten. Fördela ankkött på brödhalvorna och toppa med riven gruyère. Lägg de övre brödhalvorna vid sidan om på plåten.
Sätt in i ugnen i 2–3 min tills osten har smält.
Lägg karamelliserad lök ovanpå den smälta osten. Bre senapsmajonnäs på de övre brödhalvorna och lägg på dem.
Lägg upp klyftpotatis, burgare och sallad på tallrikarna.
Servera med resterande senapsmajonnäs.