Skip to main content
Cajunkryddade vegostrimlor
Cajunkryddade vegostrimlor

Cajunkryddade vegostrimlor

med rostade grönsaker och citruscrema

Kvällens middag är inget mindre än en grönare och nyttigare version av en klassisk kebabtallrik! Vi rostar potatis, morot och rödlök med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen och blandar dem med majs och färsk spenat. Vi serverar våra rostade grönsaker med cajunkryddad vegokebab och toppar med koriander och en smakrik citrusfruktcrema med vitlök och gräddfil.

Taggar:
Enkel att förbereda
Vegetarisk
Mer grönt
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Lök

2 st

Morot

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2474 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett21.7 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater76 g
varav socker17.5 g
Protein26.4 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Tillsätt majs
3

Under tiden, skölj spenat.

Häll av majs.

Tillsätt majs på plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek vegansk kebab
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med Ay Cajun-ba och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Gör citruscrema
5

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka koriander.

Blanda gräddfil, vitlök, citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd spenat med färdigrostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med vegansk kebab och ringla över citrusfruktcrema.

Garnera med koriander.