Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
4 g
Gräddfil
(Innehållermjölk)100 g
Panamat
60 g
Majonnäs
(Innehållerägg, senap)30 g
Gurka
Blomkål
Potatis
BBQ-sås
(Innehållersenap, sulfiter)Panko ströbröd
(Innehållergluten)Salladsmix
Tomat
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.
Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.
Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.
Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka.
När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Fördela klyftpotatis, buffaloblomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla bbq-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil vid sidan av.