topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Buffaloblomkål

Buffaloblomkål

med BBQ-sås, frisk sallad och klyftpotatis

Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Gräddfil

4

Panamat

100

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Gurka

550

Blomkål

500

Potatis

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Gurka, piccolo

60

Salladsmix

1

Tomat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)422 kcal
Energi (kJ)1766 kJ
Fett35.59 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater22.77 g
varav socker9.8 g
Protein2.76 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

Panera blomkål
2

Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.

Rosta blomkål
3

Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

Hacka grönsaker
4

Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka.

Förbered sallad
5

När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. 

Servera
6

Fördela klyftpotatis, buffaloblomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla bbq-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil vid sidan av.