Skip to main content
BBQ vegobitar-sandwich

BBQ vegobitar-sandwich

med coleslaw och rostad potatis

3.6
(7)

I kväll frestar vi med en matig sandwich med stekta vegobitar som får underbar smak av BBQ-sås och vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi serverar vår sandwich med rostad potatis och krispig coleslaw med aioli och spetskål.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Korn
Soja
Sulfiter
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

240 g

Pulled beans

(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete, Korn, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

500 g

Potatis

150 g

Förskuren spetskål

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)4237 kJ
Energi (kcal)1013 kcal
Fett43.1 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater112.6 g
varav socker24.2 g
Kostfiber7.1 g
Protein43.5 g
Salt4.2 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Riv morot
2

Under tiden, riv morot (oskalad).

Gör coleslaw
3

Blanda aioli, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ner spetskål och morot och ställ åt sidan till servering.

Stek pulled beans
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna när potatis har 5 min kvar i ugnen.

Tillsätt pulled beans, Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar till pannan. Stek tills brynt, 3–4 min.

Rör i smör [1 msk | 2 msk] och ta av stekpannan från värmen.

Tillsätt BBQ-sås och rör om.

Värm bröd
5

Under tiden, dela briochebröd på mitten och placera direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp potatis på tallrikar.

Fyll bröd med pulled beans och en sked coleslaw.

Servera resterande coleslaw till.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image