Skip to main content
BBQ-marinerad ”pulled chicken”-burgare
BBQ-marinerad ”pulled chicken”-burgare

BBQ-marinerad ”pulled chicken”-burgare

med coleslaw och cajunkryddade rotfrukter

Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det så ofta att det kanske är på tiden att prova något nytt? Vad sägs om burgare med pulled BBQ-chicken? Alltså kyckling som först ugnssteks och sedan strimlas och blandas med BBQ-sås. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med krispiga cajunkryddade rotfrukter.

Taggar:
Enkel att förbereda
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

2 st

Rödbeta

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till slaw

Näringsvärden

Energi (kJ)3504 kJ
Energi (kcal)837 kcal
Fett31.8 g
varav mättat4 g
Kolhydrater88.7 g
varav socker38.6 g
Protein43.7 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, palsternacka och rotselleri (oskalade) i 2 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek kyckling
2

Placera kycklingen på en plåt med bakplåtspapper, ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt.

Rosta i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda coleslaw
3

Under tiden, riv morot (oskalad).

Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt i en medelstor skål.

Värm bröd
4

När kycklingen är färdig, ta ut den och lägg över i en medelstor skål.

Dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Riv kyckling
5

Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen.

Rör i BBQ-sås.

Servera
6

Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.

Servera med cajunkryddade rotfrukter och resterande coleslaw.