BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

med rostade rotfrukter och persilja

En mör BBQ-marinerad kyckling har huvudrollen i detta recept. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, paprika och rödlök. Servera med en supergod BBQ-sås och garnera med persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

600

Rotfruktsmix

300

Potatis

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Paprika

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Kruspersilja

1

Rödlök

2

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)586 kcal
Energi (kJ)2452 kJ
Fett8.34 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater80.52 g
varav socker32.2 g
Protein40.56 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök i 6 klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Grovhacka persilja.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt, 2-3 min per sida. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Rosta grönsaker & kyckling
4

Placera kycklingen, när den är brynt, på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Tillaga i 15-20 min. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax! TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka BBQ-sås
5

När det återstår 5 min av kycklingen och grönsakernas tillagningstid, tillsätt buljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, och sänk sedan värmen så att såsen får sjuda tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Väl färdigt, ta ut kyckling och grönsaker från ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar. Skeda över BBQ-glaze och hugg in!