HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kyckling
topBanner
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med ris och mangosalsa

Grillrecept

Så blev det tid att grilla, och ikväll ska vi ha asiatisk kyckling! Vi marinerar kycklingen i asiatisk woksås, och så bygger vi kycklingspett. Samtidigt som kycklingen grillas, så kokar vi ris som får extra sting av att blandas med salladslök. Vi gör även en superfräsch mangosalsa, som har en perfekt balans av sött och syrligt. Vi toppar med en krämig sojamajo, og så är det bara att hugga in!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:äggsenapglutensojasesamsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

280 g

Kycklinginnerfilé

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Jasminris

½ st

Chili

½ st

Ekologisk lime

62.5 g

Rädisor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

½ st

Mango

2 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3107.8228 kJ
Energi (kcal)742.7875 kcal
Fett28.9876 g
varav mättat7 g
Kolhydrater80.4725 g
varav socker18.1 g
Protein40.4215 g
Salt2.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skiva salladslök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av salladslöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skiva eller tärna rädisor [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär lime i klyftor. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

3

Blanda mango, rädisa, en generös skvätt limejuice och resterande salladslök (spara lite till garnering) i en skål. Krydda med salt* och peppar* och sätt åt sidan. TIPS: Tillsätt chili till salsan om du gillar stark mat.

4

Blanda kyckling och woksås [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min. PÅ GRILLEN: Krydda kyckling med salt* och peppar*, trä den eventuellt på spett. Grilla i 8-12 min (10-15 om du har gjort spett), vänd varannan minut. Pensla kyckling med woksås efter halva tillagningstiden. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

5

Blanda majonnäs och sojasås [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål.

6

Lägg upp salladslöksris och asiatisk kyckling i skålar. Toppa med mangosalsa, sojamajo och resterande salladslök. Servera med limeklyftor.