Skip to main content
Amerikanska BBQ-kryddade grillostnuggets
Amerikanska BBQ-kryddade grillostnuggets

Amerikanska BBQ-kryddade grillostnuggets

med ostgratinerade rotfrukter och majssallad

Kvällens recept passar både kräsna barn och vuxna som vill att det ska gå snabbt och enkelt att laga middag! Vi vänder grillost i BBQ-panering och steker den krispig och gyllene medan vi ugnsrostar potatis och palsternacka som toppas med riven ost. En ranchdressing blir perfekta att doppa både nuggets och potatis i och vi serverar vår smarriga rätt med en god sallad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Majs

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Ägg, Mjölk)

1 st

Morot, Julienne

100 g

Romansallad

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4543 kJ
Energi (kcal)1086 kcal
Fett60.4 g
varav mättat30.5 g
Kolhydrater97 g
varav socker17.6 g
Kostfiber9.2 g
Protein43.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.7 g
Potassium1150 mg
Calcium4 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

När det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid, toppa med riven ost och rosta resterande tid.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Blanda ranchdressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, gräddfil, majonnäs, salt och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

3

Ansa och grovhacka sallad.

Häll av majs.

Blanda sallad, majs, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

4

Skär grillost i 2 cm stora bitar.

Lägg mjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, BBQ-kryddmix och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

6

Lägg upp grillost, ostgratinerade rotfrukter och sallad på tallrikar.

Servera med en klick ranchdressing.