Kvällens recept passar både kräsna barn och vuxna som vill att det ska gå snabbt och enkelt att laga middag! Vi vänder grillost i BBQ-panering och steker den krispig och gyllene medan vi ugnsrostar potatis och palsternacka som toppas med riven ost. En ranchdressing blir perfekta att doppa både nuggets och potatis i och vi serverar vår smarriga rätt med en god sallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Vitlöksklyfta
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Majs
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
1 st
Morot, Julienne
100 g
Romansallad
½ st
Palsternacka
½ tsk
Salt till rotfrukter
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
När det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid, toppa med riven ost och rosta resterande tid.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gräddfil, majonnäs, salt och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Ansa och grovhacka sallad.
Häll av majs.
Blanda sallad, majs, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär grillost i 2 cm stora bitar.
Lägg mjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, BBQ-kryddmix och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Lägg upp grillost, ostgratinerade rotfrukter och sallad på tallrikar.
Servera med en klick ranchdressing.