
Enchiladas är en TexMex-rätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med en sås med kidneybönor, majs och paprika, häll på resten av såsen och strö över mozzarella. Efter att ha gratinerats i ugnen i 5 minuter är dina enchiladas redan färdiga. Servera med en fräsch tomatsalsa med koriander, och en klick gräddfil förstås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Koriander
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1
Majs
4
Panamat
1
Tomat
½
Krossade tomater
4
Medelhavets Pärla
4
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
30
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1
Kidneybönor
1
Lök
1
Vatten (steg 2)
½
Vetemjöl (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C grillfunktion. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

Tillsätt Panamat, Medelhavets Pärla och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] till stekpannan. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Rör om tills det är klumpfritt. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P] och BBQ-sås [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sjud i 5 min. Blanda ner gräddfil [1 msk | 2 msk].

Häll av kidneybönor och majs. Grovhacka kidneybönor. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Blanda kidneybönor, paprika och hälften av såsen från stekpannan i en medelstor skål. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

Placera en tortilla på en skärbräda och tillsätt med en 1/4 av bönfyllningen. Rulla ihop och placera på en ugnsform som passar i storleken till dina enchiladas. Fortsätt sedan med resterande tortillas. Ringla över resterande sås över dina enchiladas. Strö över majs och mozzarella. Gratinera i toppen av ugnen tills osten har smält, och tortillasen är krispiga, 5 min.

Grovhacka koriander. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Blanda koriander och tomat i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Lägg upp enchiladas på tallrikar. Toppa med tomatsalsa och lite gräddfil.