topBanner
Vegetariska enchiladas

Vegetariska enchiladas

med kidneybönor, koriander- och tomatsalsa

Enchiladas är en TexMex-rätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med en sås med kidneybönor, majs och paprika, häll på resten av såsen och strö över mozzarella. Efter att ha gratinerats i ugnen i 5 minuter är dina enchiladas redan färdiga. Servera med en fräsch tomatsalsa med koriander, och en klick gräddfil förstås.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerisenapsulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

1 påse

Koriander

150 g

Majs

4 g

Panamat

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ paket

Krossade tomater

30 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 paket

Kidneybönor

1 st

Röd paprika

4 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten* (steg 2)

½ msk

Vetemjöl* (steg 2)

(Innehållergluten)

½ tsk

Salt* (steg 2)

1 tsk

Salt* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4812 kJ
Energi (kcal)1150 kcal
Fett31 g
varav mättat9 g
Kolhydrater163 g
varav socker26 g
Protein41 g
Salt10 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C grillfunktion. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

2

Tillsätt Panamat, Medelhavets Pärla och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] till stekpannan. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Rör om tills det är klumpfritt. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P] och BBQ-sås [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sjud i 5 min. Blanda ner gräddfil [1 msk | 2 msk].

3

Häll av kidneybönor och majs. Grovhacka kidneybönor. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Blanda kidneybönor, paprika och hälften av såsen från stekpannan i en medelstor skål. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

4

Placera en tortilla på en skärbräda och tillsätt med en 1/4 av bönfyllningen. Rulla ihop och placera på en ugnsform som passar i storleken till dina enchiladas. Fortsätt sedan med resterande tortillas. Ringla över resterande sås över dina enchiladas. Strö över majs och mozzarella. Gratinera i toppen av ugnen tills osten har smält, och tortillasen är krispiga, 5 min.

5

Grovhacka koriander. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Blanda koriander och tomat i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp enchiladas på tallrikar. Toppa med tomatsalsa och lite gräddfil.