Vegetariska enchiladas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska enchiladas

Vegetariska enchiladas

med kidneybönor, koriander- och tomatsalsa

Enchiladas är en TexMex-rätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med en sås med kidneybönor, majs och paprika, häll på resten av såsen och strö över mozzarella. Efter att ha gratinerats i ugnen i 5 minuter är dina enchiladas redan färdiga. Servera med en fräsch tomatsalsa med koriander, och en klick gräddfil förstås.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Majs

4

Panamat

1

Tomat

½

Krossade tomater

4

Medelhavets Pärla

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

30

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Kidneybönor

1

Lök

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 2)

½

Vetemjöl (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1157 kcal
Energi (kJ)4840 kJ
Fett9.8 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater162.91 g
varav socker26.8 g
Protein41.1 g
Salt9.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Fräs lök & vitlök
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C grillfunktion. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

Koka sås
2

Tillsätt Panamat, Medelhavets Pärla och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] till stekpannan. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Rör om tills det är klumpfritt. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P] och BBQ-sås [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sjud i 5 min. Blanda ner gräddfil [1 msk | 2 msk].

Tillsätt bönor & paprika
3

Häll av kidneybönor och majs. Grovhacka kidneybönor. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Blanda kidneybönor, paprika och hälften av såsen från stekpannan i en medelstor skål. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

Gratinera enchiladas
4

Placera en tortilla på en skärbräda och tillsätt med en 1/4 av bönfyllningen. Rulla ihop och placera på en ugnsform som passar i storleken till dina enchiladas. Fortsätt sedan med resterande tortillas. Ringla över resterande sås över dina enchiladas. Strö över majs och mozzarella. Gratinera i toppen av ugnen tills osten har smält, och tortillasen är krispiga, 5 min.

Förbered salsa
5

Grovhacka koriander. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Blanda koriander och tomat i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp enchiladas på tallrikar. Toppa med tomatsalsa och lite gräddfil.