Enchiladas är en TexMex-rätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med en sås med kidneybönor, majs och paprika, häll på resten av såsen och strö över mozzarella. Efter att ha gratinerats i ugnen i 5 minuter är dina enchiladas redan färdiga. Servera med en fräsch tomatsalsa med koriander, och en klick gräddfil förstås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
1 portionspåse
Koriander
75 g
Gräddfil
(Innehållermjölk)150 g
Majs
4 g
Panamat
1 st
Tomat
½ paket
Krossade tomater
4 g
Medelhavets Pärla
4 st
Tortillabröd
(Innehållergluten)1 st
Vitlöksklyfta
30 g
BBQ-sås
(Innehållersenap, sulfiter)4 g
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)1 st
Röd paprika
50 g
Riven mozzarella
(Innehållermjölk)1 paket
Kidneybönor
1 st
Lök
1 dl
Vatten* (steg 2)
½ msk
Vetemjöl* (steg 2)
(Innehållergluten)½ tsk
Salt* (steg 2)
1 tsk
Salt* (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C grillfunktion. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.
Tillsätt Panamat, Medelhavets Pärla och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] till stekpannan. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Rör om tills det är klumpfritt. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P] och BBQ-sås [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sjud i 5 min. Blanda ner gräddfil [1 msk | 2 msk].
Häll av kidneybönor och majs. Grovhacka kidneybönor. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Blanda kidneybönor, paprika och hälften av såsen från stekpannan i en medelstor skål. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.
Placera en tortilla på en skärbräda och tillsätt med en 1/4 av bönfyllningen. Rulla ihop och placera på en ugnsform som passar i storleken till dina enchiladas. Fortsätt sedan med resterande tortillas. Ringla över resterande sås över dina enchiladas. Strö över majs och mozzarella. Gratinera i toppen av ugnen tills osten har smält, och tortillasen är krispiga, 5 min.
Grovhacka koriander. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Blanda koriander och tomat i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp enchiladas på tallrikar. Toppa med tomatsalsa och lite gräddfil.