Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med bakad rotselleri med grön äppelsallad

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi nämligen på en imponerande festmåltid! Fläskytterfilé kryddas med vår spännande kryddblandning som vi kallar Jorden runt, och rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis och rotselleri. Underbara tillbehör är en grön äppelsallad med kål och dill, och krämig dillyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Plåtmat
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Äpple

150

Strimlad salladsmix

1

Dill

500

Potatis

1

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)584 kcal
Energi (kJ)2445 kJ
Fett22.1 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater58.48 g
varav socker14 g
Protein39.05 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotselleri & potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala rotselleri. Tärna potatis (oskalad) och rotselleri i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Rosta fläskytterfilé
2

Placera fläskytterfilé på en tallrik. Ringla över lite olivolja* och krydda med Jorden runt, en nypa salt* och peppar*. Placera det på plåten bredvid rotsellerin och potatisen. Rosta i ugnen i 15 min.

Förbered äppelsallad
3

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Finhacka dill. Blanda salladsmix, äpple, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Blanda precis innan servering.

Blanda dillyoghurt
4

Blanda yoghurt, dill, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Servera dill vid sidan av om barnen är kräsna!

Låt kött vila
5

Ta ut färdigrostat kött från ugnen och lägg över till en ren tallrik och täck med folie. Låt vila tills servering.

Servera
6

Skär kött i tjocka skivor. Lägg upp fläskytterfilé, rostad rotselleri och potatis, och äppelsallad på tallrikar. Servera med dillyoghurt och nymalen peppar*.