HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsrostad Fläskytterfilé
topBanner
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med bakad rotselleri med grön äppelsallad

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi nämligen på en imponerande festmåltid! Fläskytterfilé kryddas med vår spännande kryddblandning som vi kallar Jorden runt, och rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis och rotselleri. Underbara tillbehör är en grön äppelsallad med kål och dill, och krämig dillyoghurt.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänligPlåtmat
Allergener:MjölkÄggSenapSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskytterfilé

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

4 g

Jorden Runt

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Äpple

(InnehållerÄgg)

150 g

Strimlad salladsmix

1 portionspåse

Dill

500 g

Potatis

1 st

Rotselleri

(InnehållerSelleri)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)584 kcal
Energi (kJ)2445 kJ
Fett22.1 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater58.48 g
varav socker14 g
Protein39.05 g
Salt0.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala rotselleri. Tärna potatis (oskalad) och rotselleri i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Placera fläskytterfilé på en tallrik. Ringla över lite olivolja* och krydda med Jorden runt, en nypa salt* och peppar*. Placera det på plåten bredvid rotsellerin och potatisen. Rosta i ugnen i 15 min.

3

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Finhacka dill. Blanda salladsmix, äpple, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Blanda precis innan servering.

4

Blanda yoghurt, dill, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Servera dill vid sidan av om barnen är kräsna!

5

Ta ut färdigrostat kött från ugnen och lägg över till en ren tallrik och täck med folie. Låt vila tills servering.

6

Skär kött i tjocka skivor. Lägg upp fläskytterfilé, rostad rotselleri och potatis, och äppelsallad på tallrikar. Servera med dillyoghurt och nymalen peppar*.