
Ugnsrostad fläskytterfilé
med bakad rotselleri med grön äppelsallad
Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi nämligen på en imponerande festmåltid! Fläskytterfilé kryddas med vår spännande kryddblandning som vi kallar Jorden runt, och rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis och rotselleri. Underbara tillbehör är en grön äppelsallad med kål och dill, och krämig dillyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Fläskytterfilé
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Äpple
150
Strimlad salladsmix
1
Dill
500
Potatis
1
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala rotselleri. Tärna potatis (oskalad) och rotselleri i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Placera fläskytterfilé på en tallrik. Ringla över lite olivolja* och krydda med Jorden runt, en nypa salt* och peppar*. Placera det på plåten bredvid rotsellerin och potatisen. Rosta i ugnen i 15 min.

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Finhacka dill. Blanda salladsmix, äpple, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Blanda precis innan servering.

Blanda yoghurt, dill, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Servera dill vid sidan av om barnen är kräsna!

Ta ut färdigrostat kött från ugnen och lägg över till en ren tallrik och täck med folie. Låt vila tills servering.

Skär kött i tjocka skivor. Lägg upp fläskytterfilé, rostad rotselleri och potatis, och äppelsallad på tallrikar. Servera med dillyoghurt och nymalen peppar*.