Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Trött på att stressad bre tråkiga mackor när barnen behöver matsäck till utflykten? Sväng ihop en enkel och god pastasallad med kyckling kvällen innan och servera den med gurkstavar och äppelbåtar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
1 st
Äpple
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Paprika
100 g
Krämig pestodressing
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och skölj pasta i kallt vatten.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär gurka i stavar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Blanda pasta, kyckling, paprika och pestodressing i en stor skål.
Lägg pastasallad i en lunchlåda med gurka och äpple vid sidan av.
Förvara i kylskåpet till dagen efter.