Inspirationen till kvällens snabba middag kommer från Asien. Vi lagar stekt fläskkotlett som smaksätts med en smarrig teriyakiglaze och kokar samtidigt ris med salladslök för extra smak. Kålrabbi spelar huvudrollen i dagens sallad och får sällskap av spenat, sesamfrön och citrusfrukt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Citrusfrukt
150 g
Långkornigt vitt ris
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
250 g
Skivad fläskkotlett
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
150 g
Strimlad salladsmix
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 dl
Vatten till sås
½ msk
Mjöl till sås
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1–2 min, eller tills gyllene och väldoftande
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Krydda kött med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skölj spenat.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda olivolja, en skvätt citrusfruktsaft och salt i en stor skål.
Vänd ner spenat, kålrabbi och sesamfrön. Ställ åt sidan.
Vispa ihop vatten och mjöl i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme och tillsätt teriyakiås och mjölblandning.
Sjud under omrörning i 2–3 min och skrapa upp bitar som fastnat i botten.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Tillsätt kött till stekpannan och vänd så det täcks av glaze.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp ris, kött och kålrabbisallad i djupa tallrikar.
Ringla glaze över köttet.