Skip to main content
Teriyakiglaserad fläskkotlett
Teriyakiglaserad fläskkotlett

Teriyakiglaserad fläskkotlett

med salladslöksris och kålrabbisallad

Inspirationen till kvällens snabba middag kommer från Asien. Vi lagar stekt fläskkotlett som smaksätts med en smarrig teriyakiglaze och kokar samtidigt ris med salladslök för extra smak. Kålrabbi spelar huvudrollen i dagens sallad och får sällskap av spenat, sesamfrön och lime.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Lime

150 g

Långkornigt vitt ris

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

250 g

Skivad fläskkotlett

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

150 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Mjöl till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2865 kJ
Energi (kcal)685 kcal
Fett20.2 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater88.6 g
varav socker14.1 g
Kostfiber7.1 g
Protein34.7 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1–2 min, eller tills gyllene och väldoftande

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kött
2

Krydda kött med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Skär lime i klyftor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda olivolja, en skvätt limesaft och salt i en stor skål.

Vänd ner spenat, kålrabbi och sesamfrön. Ställ åt sidan.

Laga glaze
4

Vispa ihop vatten och mjöl i en liten skål.

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme och tillsätt teriyakiås och mjölblandning.

Sjud under omrörning i 2–3 min och skrapa upp bitar som fastnat i botten.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Glasera kött
5

Tillsätt kött till stekpannan och vänd så det täcks av glaze.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp ris, kött och kålrabbisallad i djupa tallrikar.

Ringla glaze över köttet.