Skip to main content
Teriyakiglaserad fläskkotlett
Teriyakiglaserad fläskkotlett

Teriyakiglaserad fläskkotlett

med salladslöksris och kålrabbisallad

Inspirationen till kvällens snabba middag kommer från Asien. Vi lagar stekt fläskkotlett som smaksätts med en smarrig teriyakiglaze och kokar samtidigt ris med salladslök för extra smak. Kålrabbi spelar huvudrollen i dagens sallad och får sällskap av spenat, sesamfrön och citrusfrukt.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Proteinrik
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Citrusfrukt

150 g

Långkornigt vitt ris

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)

250 g

Skivad fläskkotlett

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

150 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Mjöl till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2850 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett21.2 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater89.4 g
varav socker16.1 g
Protein35.1 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1–2 min, eller tills gyllene och väldoftande

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kött
2

Krydda kött med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda olivolja, en skvätt citrusfruktsaft och salt i en stor skål.

Vänd ner spenat, kålrabbi och sesamfrön. Ställ åt sidan.

Laga glaze
4

Vispa ihop vatten och mjöl i en liten skål.

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme och tillsätt teriyakiås och mjölblandning.

Sjud under omrörning i 2–3 min och skrapa upp bitar som fastnat i botten.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Glasera kött
5

Tillsätt kött till stekpannan och vänd så det täcks av glaze.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp ris, kött och kålrabbisallad i djupa tallrikar.

Ringla glaze över köttet.