
Inspirationen till kvällens snabba middag kommer från Asien. Vi lagar stekt fläskkotlett som smaksätts med en smarrig teriyakiglaze och kokar samtidigt ris med salladslök för extra smak. Kålrabbi spelar huvudrollen i dagens sallad och får sällskap av spenat, sesamfrön och lime.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Lime
150 g
Långkornigt vitt ris
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
250 g
Skivad fläskkotlett
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
150 g
Strimlad salladsmix
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 dl
Vatten till sås
½ msk
Mjöl till sås

Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1–2 min, eller tills gyllene och väldoftande
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Krydda kött med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, skölj spenat.
Skär lime i klyftor.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda olivolja, en skvätt limesaft och salt i en stor skål.
Vänd ner spenat, kålrabbi och sesamfrön. Ställ åt sidan.

Vispa ihop vatten och mjöl i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme och tillsätt teriyakiås och mjölblandning.
Sjud under omrörning i 2–3 min och skrapa upp bitar som fastnat i botten.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Tillsätt kött till stekpannan och vänd så det täcks av glaze.

Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp ris, kött och kålrabbisallad i djupa tallrikar.
Ringla glaze över köttet.