Skip to main content
Sweet chili-kryddad pankoblomkål
Sweet chili-kryddad pankoblomkål

Sweet chili-kryddad pankoblomkål

med sötpotatis och krämig coleslaw

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Vi rostar pankopanerad blomkål med sriracha och sötpotatis gyllene i ugnen medan vi blandar ihop en krämig coleslaw med sockerärtor. Blomkålen får sällskap av smakrik sweet chilisås och en klick sesammajonnäs som dipp.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

50 g

Vegansk sesammajonnäs

1 st

Blomkålsbuketter

½ st

Lime

12.5 ml

Sojasås

25 g

Vegansk srirachamajonnäs

450 g

Sötpotatis

150 g

Strimlad salladsmix

50 g

Pankoströbröd

40 g

Sweet chilisås

75 g

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till panering

¼ tsk

Salt till panering

Näringsvärden

Energi (kJ)2523 kJ
Energi (kcal)603 kcal
Fett23.6 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater104.9 g
varav socker47.5 g
Kostfiber30.2 g
Protein30.1 g
Salt4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor.

Halvera lime.

Panera blomkål
2

Blanda srirachamajonnäs, Ginger Ninja, ketchup, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd blomkål i blandningen så den täcks.

Tillsätt panko och se till att blomkålen täcks igen.

Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.

Rosta sötpotatis
3

Placera sötpotatis en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda den med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, tills blomkål är krispig och potatis är gyllene.

Blanda sås
4

Under tiden, blanda sweet chilisås, sojasås och en skvätt limesaft i en liten skål.

Blanda coleslaw
5

Skär sockerärtor i tunna skivor.

Blanda salladsmix, sockerärtor och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp coleslaw, sötpotatis och pankoblomkål på tallrikar.

Servera resterande sesammajonnäs som dipp.

Ringla lite sweet chilisås över blomkålen och servera resten vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image