Stekt kyckling med citronpotatis

Stekt kyckling med citronpotatis

kålsallad, krämig dill-och pepparsås

Visst, det är enkla ingredienser, men vi lovar att denna rätt slår undan benen på dig! Underbart gott potatisstomp lyfts till nya höjder med smör och citronzest som får det att vattnas i munnen. Följ receptet och servera perfekt stekt kyckling med krämigt lättlagad sås med dill och peppar. För fräsch krispighet lassar du upp frisk kålsallad med rädisor, endiver och morötter på gaffeln. Enkelt, snabblagat och grymt gott!

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Citron

2 st

Kycklingbröstfilé

½ påse

Rädisor

1 påse

Dill

½ påse

Strimlad salladsmix

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2833 kJ
Energi (kcal)677 kcal
Fett37 g
varav mättat22 g
Kolhydrater34 g
varav socker8 g
Kostfiber5 g
Protein41 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kvarta potatisen, lägg bitarna i en kastrull och täckmed kallt vatten. Tillsätt en nypa salt och låt koka i ca 15 min, eller tills potatisen är mjuk nog att sticka en gaffel i.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Häll av vattnet från potatisen när den är färdigkokt. Mosa den grovt tillsamans med smör, citronzest och en nypa salt och peppar* i kastrullen. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

Lägg handen på kycklingen och skär ett horisontellt snitt igenom kycklingen med en vass kniv så du får två jämntjocka filéer.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida tills den är genomstekt. Lägg den sedan på en tallrik och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rädisor tunt. Grovhacka dill, lägg undan lite till garnering.

Blanda en skvätt citronjuice, olivolja, en nypa salt och peppar* i en skål. Tillsätt salladsmix och rädisor och blanda runt.

5

Ställ tillbaka stekpannan på låg till medelvärme - se till att pannan inte är för varm, annars skär sig crème fraichen.

Tillsätt crème fraiche, kycklingbuljong, peppar [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och dill. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen är genomvarm och smaken av peppar framträder. Krydda med en nypa salt*.

TIPS: Har du hela pepparkorn hemma - krossa dem och använd i såsen för mer smak.

6

Fördela de stekta kycklingfiléerna, citronpotatis och kålsallad mellan era tallrikar.

Skeda över den krämiga dill- och pepparsåsen och garnera med den resterande dillen. Servera med citronklyftor vid sidan av.