Visst, det är enkla ingredienser, men vi lovar att denna rätt slår undan benen på dig! Underbart gott potatisstomp lyfts till nya höjder med smör och citronzest som får det att vattnas i munnen. Följ receptet och servera perfekt stekt kyckling med krämigt lättlagad sås med dill och peppar. För fräsch krispighet lassar du upp frisk kålsallad med rädisor, endiver och morötter på gaffeln. Enkelt, snabblagat och grymt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Crème fraiche
300
Kycklingbröstfilé
1
Dill
4
Kycklingbuljong
75
Kålmix
300
Potatis
1
Citron
1
Äpple
1.33
Smör
Kvarta potatisen, lägg bitarna i en kastrull och täck med kallt vatten*. Tillsätt en nypa salt* och låt koka i ca 15 min, eller tills potatisen är mjuk nog att sticka en gaffel i. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Häll av vattnet från potatisen när den är färdigkokt. Mosa den grovt tillsamans med smör*, citronzest och en nypa salt* och peppar* i kastrullen. Sätt på ett lock för att hålla varmt. Lägg handen på kycklingen och skär ett horisontellt snitt igenom kycklingen med en vass kniv så du får två jämntjocka filéer.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida tills den är genomstekt. Lägg den sedan på en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skiva rädisor tunt. Grovhacka dill, lägg undan lite till garnering. Blanda en skvätt citronjuice, olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt salladsmix och rädisor och blanda runt.
Ställ tillbaka stekpannan på låg till medelvärme - se till att pannan inte är för varm, annars skär sig crème fraichen. Tillsätt crème fraiche, kycklingbuljong, peppar* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och dill. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen är genomvarm och smaken av peppar* framträder. Krydda med en nypa salt*. TIPS: Har du hela pepparkorn hemma - krossa dem och använd i såsen för mer smak.
Fördela de stekta kycklingfiléerna, citronpotatis och kålsallad mellan era tallrikar. Skeda över den krämiga dill- och pepparsåsen och garnera med den resterande dillen. Servera med citronklyftor vid sidan av.