HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kyckling Med Citronpotatis
topBanner
Stekt kyckling med citronpotatis

Stekt kyckling med citronpotatis

kålsallad, krämig dill-och pepparsås

Visst, det är enkla ingredienser, men vi lovar att denna rätt slår undan benen på dig! Underbart gott potatisstomp lyfts till nya höjder med smör och citronzest som får det att vattnas i munnen. Följ receptet och servera perfekt stekt kyckling med krämigt lättlagad sås med dill och peppar. För fräsch krispighet lassar du upp frisk kålsallad med rädisor, endiver och morötter på gaffeln. Enkelt, snabblagat och grymt gott!

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1.33 msk

Kycklingbröstfilé

Dill

Kycklingbuljong

Strimlad salladsmix

Potatis

Citron

Äpple

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1063.1465 kJ
Energi (kcal)254.0981 kcal
Fett12.8198 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater0.81 g
varav socker0.1 g
Protein34.567 g
Salt0.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Kvarta potatisen, lägg bitarna i en kastrull och täck med kallt vatten*. Tillsätt en nypa salt* och låt koka i ca 15 min, eller tills potatisen är mjuk nog att sticka en gaffel i. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Häll av vattnet från potatisen när den är färdigkokt. Mosa den grovt tillsamans med smör*, citronzest och en nypa salt* och peppar* i kastrullen. Sätt på ett lock för att hålla varmt. Lägg handen på kycklingen och skär ett horisontellt snitt igenom kycklingen med en vass kniv så du får två jämntjocka filéer. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida tills den är genomstekt. Lägg den sedan på en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rädisor tunt. Grovhacka dill, lägg undan lite till garnering. Blanda en skvätt citronjuice, olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt salladsmix och rädisor och blanda runt.

5

Ställ tillbaka stekpannan på låg till medelvärme - se till att pannan inte är för varm, annars skär sig crème fraichen. Tillsätt crème fraiche, kycklingbuljong, peppar* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och dill. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen är genomvarm och smaken av peppar* framträder. Krydda med en nypa salt*. TIPS: Har du hela pepparkorn hemma - krossa dem och använd i såsen för mer smak.

6

Fördela de stekta kycklingfiléerna, citronpotatis och kålsallad mellan era tallrikar. Skeda över den krämiga dill- och pepparsåsen och garnera med den resterande dillen. Servera med citronklyftor vid sidan av.