Kryddig kyckling i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig kyckling i tomatsås

Kryddig kyckling i tomatsås

med jasminris och grekisk salladsost

Upplev det färgstarka mexikanska köket med vår kryddiga kyckling i tomatsås som serveras med fluffigt jasminris och spenat- och morotssallad och toppas med smulad salladsost. Här möts kryddor, konsistenser och härliga råvaror i en symfoni av smaker som är perfekt för alla tillfällen.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Panamat

1 g

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Tomat

30 g

Spenat

1 st

Morot

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3131 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett25.6 g
varav mättat11 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker15.1 g
Protein48.1 g
Salt7.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sallad
2

Under tiden, skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda spenat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Förbered kyckling
3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med Panamat, salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Under tiden, grovhacka tomat.

Tillsätt tomat, krossade tomater, Tex-Mex, smör, vatten, salt och en nypa peppar till pannan med färdigstekt kyckling.

Sjud i 3–4 min, eller tills smöret har smält och såsen är genomvarm.

Servera
6

Lägg upp kyckling, ris och sallad i skålar.

Skeda tomatsås över kyckling och toppa med smulad salladsost.