Upplev det färgstarka mexikanska köket med vår kryddiga kyckling i tomatsås som serveras med fluffigt jasminris och spenat- och morotssallad och toppas med smulad salladsost. Här möts kryddor, konsistenser och härliga råvaror i en symfoni av smaker som är perfekt för alla tillfällen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Panamat
1 g
Krossade tomater, vitlök & lök
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Tomat
30 g
Spenat
1 st
Morot
5 g
Tex-Mex
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skölj spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda spenat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med Panamat, salt och en nypa peppar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka tomat.
Tillsätt tomat, krossade tomater, Tex-Mex, smör, vatten, salt och en nypa peppar till pannan med färdigstekt kyckling.
Sjud i 3–4 min, eller tills smöret har smält och såsen är genomvarm.
Lägg upp kyckling, ris och sallad i skålar.
Skeda tomatsås över kyckling och toppa med smulad salladsost.