
Ikväll blandar vi fullkornsnudlar i en ljuvlig sås med blandfärs, wokmix, lök, vitlök, fisksås, sojasås, chili och lime. Vi toppar med jordnötter, rostad lök, chili och koriander, och så är maten färdig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Blandfärs
½
Lime
150
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
200
Wokmix
5
Fisksås
(Innehåller: Fisk)
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1
Chiliflakes
½
Rostad lök
(Innehåller: Gluten)
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Koriander
¼
Socker (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4-6 min, tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, fisksås, sparat nudelvatten, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av chilin i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme.
Stek wokmix och lök i 2-3 min, tills lätt mjuk.
Tillsätt blandfärs, sojasås, en skvätt limejuice och nudlar.
Ta av från värme och blanda väl.

Under tiden, grovhacka jordnötter.
Blanda jordnötter, resterande chili och rostad lök [½ paket, 2P] i en liten skål.
Plocka korianderblad.

Lägg upp nudlar i skålar och toppa med jordnötsmix.
Garnera med korianderblad.
Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.