Skip to main content
Snabba asiatiska blandfärsnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabba asiatiska blandfärsnudlar

Snabba asiatiska blandfärsnudlar

med pak choi, jordnötter och koriander

Nudlar är den ultimata snabbmaten! Glöm take away – med det här receptet står maten på bordet på nolltid, och vi lovar att den smakar supergott. Udonnudlarna är färdiga på några minuter och vi vänder dem i en woksås på sweet chilisås, soja och sataysås tillsammans med blandfärs, morot och pak choi. Sedan toppar vi med färsk koriander, jordnötter och salladslök, och så är middagen serverad!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

50 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

80 g

Sweet chilisås

4 g

Goan Xacuti

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

½ st

Morot, Julienne

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3810 kJ
Energi (kcal)911 kcal
Fett42 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater94.2 g
varav socker32.2 g
Protein37.3 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek färs
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Tillsätt sås
3

Tillsätt goan xacuti, chiliflakes, pak choi och morot [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 1–2 min, tills allt är väldoftande och grönsakerna något mjuka.

Rör ner sweet chilisås, sojasås, sataysås [1/2 påse, 2P] och sparat nudelvatten.

Ta av pannan från värme och vänd ner nudlar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med grovt rivna korianderblad, jordnötter och salladslök.