
Nudlar är den ultimata snabbmaten! Glöm take away – med det här receptet står maten på bordet på nolltid, och vi lovar att den smakar supergott. Udonnudlarna är färdiga på några minuter och vi vänder dem i en woksås på sweet chilisås, soja och sataysås tillsammans med blandfärs, morot och pak choi. Sedan toppar vi med färsk koriander, jordnötter och salladslök, och så är middagen serverad!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
50 g
Sataysås
(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
150 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
50 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
80 g
Sweet chilisås
4 g
Goan Xacuti
1 st
Salladslök
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 g
Chiliflakes
1 st
Pak choi
½ st
Morot, Julienne
1 portionspåse
Koriander
1 msk
Olivolja (steg 1)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4–5 min, eller tills brynt.
Under tiden, grovhacka pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Tillsätt goan xacuti, chiliflakes, pak choi och morot [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 1–2 min, tills allt är väldoftande och grönsakerna något mjuka.
Rör ner sweet chilisås, sojasås, sataysås [1/2 påse, 2P] och sparat nudelvatten.
Ta av pannan från värme och vänd ner nudlar.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med grovt rivna korianderblad, jordnötter och salladslök.