HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchnitzel
topBanner
Schnitzel

Schnitzel

med päronslaw & BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensulfitersenapmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

60 g

BBQ-sås

(Innehållersulfiter, senap)

150 g

Strimlad salladsmix

1 portionspåse

Gräslök

250 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

40 g

Fläskkotlett, skivad

1 st

Citron

1 st

Aioli

(Innehållersenap, ägg)

Päron

Ingår inte i din leverans

Ägg* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)473.65 kcal
Energi (kJ)1981.7513 kJ
Fett22.8545 g
varav mättat5 g
Kolhydrater31.352 g
varav socker18.3 g
Protein32.1815 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

2

Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. För över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Schnitzeln är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela schnizlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.