
Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Gurka
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
150
Strimlad salladsmix
1
Gräslök
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
250
Skivad fläskkotlett
1
Ekologisk citron
40
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Päron
1
Ägg (steg 1)

Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. Lägg över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Fördela schnizlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.