topBanner
Schnitzel

Schnitzel

med päronslaw & BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:senapsulfiterglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

250 g

Fläskkotlett, skivad

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

1 st

Päron

1 st

Gurka

1 påse

Gräslök

150 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehållersenap, ägg)

1 st

Citron, ekologisk

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 1)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2218 kJ
Energi (kcal)530 kcal
Fett26 g
varav mättat7 g
Kolhydrater33 g
varav socker20 g
Kostfiber6 g
Protein36 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

2

Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. För över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

VIKTIGT: Schnitzeln är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela schnizlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.