Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel

Schnitzel

med päronslaw & BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

30

Pankoströbröd

60

BBQ-sås

150

Strimlad salladsmix

1

Gräslök

1

Ekologisk citron

20

Finriven ost

250

Skivad fläskkotlett

40

Aioli

1

Päron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)494 kcal
Energi (kJ)2066 kJ
Fett23.4 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater32.8 g
varav socker19.7 g
Protein32.4 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Förbered panering
1

Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik. 

Panera kött
2

Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* om det behövs. För över schnizel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Schnitzeln är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor. 

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela schnizlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.