topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rökt laxpasta

Rökt laxpasta

med krämig gräddsås och stekta grönsaker

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med rökt lax, som vi steker med vitlök, zucchini och tomater, och som vi sen kokar ihop med ägg, grädde och ost. Den härligt krämiga laxsåsen blandar vi sen med spaghetti! Skulle det bli rester smakar det även fantastiskt dagen efter!

Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

2

Vitlöksklyfta

1

Dill

½

Zucchini

1

Ekologisk citron

100

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4

Kycklingbuljong

2

Tomat

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

1

Salt (steg 5)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)950 kcal
Energi (kJ)3976 kJ
Fett36.41 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater107.58 g
varav socker14.3 g
Protein43.6 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* och en nypa salt*. Tillsätt pasta och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P]och tomat i 2 cm bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Finhacka dill. Grovhacka lax.

Blanda äggmix
3

Separera äggvita* och äggula* [2 st | 4 st]. Blanda äggulor, matlagningsgrädde, finriven ost, och kycklingbuljong i en medelstor skål. Krydda med en nypa peppar*, vispa med en gaffel, och ställ åt sidan. TIPS: Genom att endast använda äggula blir såsen extra krämig!

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini i 2-3 min. Tillsätt vitlök och tomat och stek i 1-2 min.

Tillsätt pasta
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt pasta, en skvätt pastavatten, äggmix, lax och citronzest. Sjud under försiktig omrörning i 2 min, tills pastan är täckt med sås. Tillsätt salt* [1 tsk | 2 tsk], en generös nypa peppar*, och mer pastavatten vid behov. TIPS: Blanda allt i kastrullen om det inte får plats i stekpannan!

Servera
6

Lägg upp laxpasta på tallrikar. Garnera med dill.