HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRökt Laxpasta
topBanner
Rökt laxpasta

Rökt laxpasta

med krämig gräddsås och stekta grönsaker

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med rökt lax, som vi steker med vitlök, zucchini och tomater, och som vi sen kokar ihop med ägg, grädde och ost. Den härligt krämiga laxsåsen blandar vi sen med spaghetti! Skulle det bli rester smakar det även fantastiskt dagen efter!

Allergener:glutenfiskmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

110 g

Zucchini

1 st

Ekologisk citron

100 g

Rökt lax

(Innehållerfisk)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Kycklingbuljong

2 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

1 tsk

Salt* (steg 5)

½ msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3976.4321 kJ
Energi (kcal)950.3901 kcal
Fett36.411 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater107.5797 g
varav socker14.3 g
Protein43.595 g
Salt5.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* och en nypa salt*. Tillsätt pasta och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P]och tomat i 2 cm bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Finhacka dill. Grovhacka lax.

3

Separera äggvita* och äggula* [2 st | 4 st]. Blanda äggulor, matlagningsgrädde, finriven ost, och kycklingbuljong i en medelstor skål. Krydda med en nypa peppar*, vispa med en gaffel, och ställ åt sidan. TIPS: Genom att endast använda äggula blir såsen extra krämig!

4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini i 2-3 min. Tillsätt vitlök och tomat och stek i 1-2 min.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt pasta, en skvätt pastavatten, äggmix, lax och citronzest. Sjud under försiktig omrörning i 2 min, tills pastan är täckt med sås. Tillsätt salt* [1 tsk | 2 tsk], en generös nypa peppar*, och mer pastavatten vid behov. TIPS: Blanda allt i kastrullen om det inte får plats i stekpannan!

6

Lägg upp laxpasta på tallrikar. Garnera med dill.