Till kvällens smarriga kycklingmiddag har vi hämtat inspiration från det karibiska köket. Med riven kokos som smaksättare till pommes och söt mango i kålsalladen bjuder rätten garanterat på nya, spännande smakkombinationer.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
½ st
Mango
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 st
Lime
500 g
Potatis
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Strö riven kokos över pommes när det återstår 20 min av tillagningstiden.
Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten.
Tärna i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda gräddfil och salladslök i en liten skål.
Blanda mango, spetskål, en skvätt limesaft och salt i en stor skål.
Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med en klick gräddfil.