Skip to main content
Parmesanpanerad kyckling
Parmesanpanerad kyckling

Parmesanpanerad kyckling

med honungs- och senapsvända grönsaker

Kycklingnuggets brukar vara en favorit bland familjens yngsta medlemmar, och vår panerade kyckling är en ännu godare variant som går hem hos både barn och vuxna. Vi tillsätter parmesan i pankopaneringen för extra smak och steker kycklingen gyllene och krispig medan vi rostar klyftpotatis och broccoli och sedan vänder dem med rucola och honungs- och senapsdressing. En klick krämig aioli blir pricken över i:et.

Taggar:
Barnvänlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Pankoströbröd

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Honung- & senapsdressing

125 g

Broccoli

20 g

Finriven ost

40 g

Rucola

40 g

Aioli

Rotselleri

Palsternacka

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

Salt till rotfrukter

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till grönsaker

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2878 kJ
Energi (kcal)688 kcal
Fett25.4 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater63.6 g
varav socker7.1 g
Kostfiber7.4 g
Protein52.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.5 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Förbered kyckling
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Panera kyckling
2

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och riven ost i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Rosta broccoli
3

Skölj rucola.

Skär broccoli i små buketter och stjälken i 2 cm stora bitar (skala stjälken vid behov).

Tillsätt broccoli på plåten med potatis när det återstår ca 12 min av potatisens tillagningstid. Blanda med olivolja, salt och peppar och rosta i 10–12 min, eller tills broccoli är mjuk.

Stek kyckling
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. (Använd två pannor eller stek i omgångar för 4P.) Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt rucola och dressing
5

Ta ut plåten med färdigrostad potatis och broccoli från ugnen och vänd med rucola och honungs- och senapsdressing.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: Hoppa över rucola i barnens portioner om de inte gillar det.

Servera
6

Lägg upp panerad kyckling, potatis och grönsaker på tallrikar.

Servera med en klick aioli.