Pankopanerad sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med salladslöksmos och rostade grönsaker

Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i panko! Den serverar vi med salladslöksmos, rostad tomat och zucchini, och en krämig dilldressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

500 g

Bakpotatis

1 st

Salladslök

2 st

Tomat

1 st

Zucchini

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ portionspåse

Dill

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)598 kcal
Energi (kJ)2500 kJ
Fett20.2 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater68.7 g
varav socker11.6 g
Protein36.4 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered mos
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar, och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör.

Rosta tomat & zucchini
2

Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], Mamas favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 15-17 min, tills mjuka och lätt brynta. 

Blanda dillyoghurt
3

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka dill [1/2 påse, 2P].

Blanda dill, yoghurt och en nypa salt i en liten skål, och ställ åt sidan.

Rör ner salladslök i potatismoset, och sätt åt sidan under lock.

Panera fisk
4

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt och peppar i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Lägg vetemjöl [ 1 msk | 2 msk] i den tredje. 

Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och peppar. 

Vänd fisk först i vetemjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix. Pressa så panko fastnar. 

TIPS (TILL 4P): Lägg över hälften av pankomixen till en ny tallrik, och panera i två omgångar, så blir pankomixen inte så fuktig.

Stek fisk
5

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 3-4 min per sida, tills genomstekt och gyllene. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp salladslöksmos och rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med panerad fisk och dillyoghurt.