Ugnsstekt korv och timjanbräserad rödkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt korv och timjanbräserad rödkål

Ugnsstekt korv och timjanbräserad rödkål

med brunsås och smörslungad persiljepotatis

I kväll serverar vi en rustik middag med klassiska smaker. Ugnsstekt korv får sällskap av kokt potatis som vi krossar och vänder med smör och persilja och vi bräserar dessutom rödkål med timjan och äpple som smakrikt tillbehör. Självklart är måltiden inte komplett utan en god brunsås!

Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

320 g

Korv

400 g

Småpotatis

1 st

Äpple

1 st

Rödlök

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Bladpersilja

1 st

Timjan

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

100 g

Brunsås

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Kycklingfond

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till grönsaker

½ tsk

Socker till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till potatis

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3475 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett55.3 g
varav mättat24.2 g
Kolhydrater55.5 g
varav socker16.3 g
Protein20.8 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Ugnsstek korv
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Placera korv på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 15 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Koka potatis
2

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan under lock.

Förbered råvaror
3

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Plocka timjanblad.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Bräsera rödkål
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, rödkål, äpple och timjan i 4–5 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt balsamvinäger, smör, socker, salt och en nypa peppar. Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills grönsakerna är mjuka och glaserade.

Laga sås
5

Hetta upp en liten kastrull på medelvärme.

Tillsätt brunsås, kycklingfond, vatten och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Vänd kokt potatis med smör, persilja och en nypa salt och peppar. Krossa den lätt med en potatisstöt eller gaffel.

Servera
6

Lägg upp potatis, korv och rödkål på tallrikar.

Skeda sås över korven.