I kväll serverar vi en rustik middag med klassiska smaker. Ugnsstekt korv får sällskap av kokt potatis som vi krossar och vänder med smör och persilja och vi bräserar dessutom rödkål med timjan och äpple som smakrikt tillbehör. Självklart är måltiden inte komplett utan en god brunsås!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
320 g
Korv
400 g
Småpotatis
1 st
Äpple
1 st
Rödlök
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Bladpersilja
1 st
Timjan
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
100 g
Brunsås
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Kycklingfond
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till grönsaker
½ tsk
Socker till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till potatis
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Placera korv på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 15 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Plocka timjanblad.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök, rödkål, äpple och timjan i 4–5 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt balsamvinäger, smör, socker, salt och en nypa peppar. Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills grönsakerna är mjuka och glaserade.
Hetta upp en liten kastrull på medelvärme.
Tillsätt brunsås, kycklingfond, vatten och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Vänd kokt potatis med smör, persilja och en nypa salt och peppar. Krossa den lätt med en potatisstöt eller gaffel.
Lägg upp potatis, korv och rödkål på tallrikar.
Skeda sås över korven.