Skip to main content
Mexikanska köttbullar på fläskfärs
Mexikanska köttbullar på fläskfärs

Mexikanska köttbullar på fläskfärs

med avokadosalsa och jordnötsris

Upplev det färgstarka mexikanska köket med våra texmexkryddade köttbullar som vi serverar med ris och en smakrik salsa med tomat, avokado och brynt majs. Till vuxna och modiga barn smaksätter vi riset med jordnötter, chiliflakes och koriander och både stora och små kan njuta av citrusfruktdoftande gräddfil som tillbehör.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

5 g

Tex-Mex

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Majs

1 st

Avokado

1 st

Citrusfrukt

150 g

Långkornigt vitt ris

2 st

Tomat

1 st

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till ris

3 dl

Vatten till ris

1 st

Ägg till köttbullar

¼ tsk

Salt till köttbullar

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4511 kJ
Energi (kcal)1078 kcal
Fett64.1 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater96.4 g
varav socker10.3 g
Protein36.6 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek majs
2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Ställ åt sidan i en stor skål.

Stek köttbullar
3

Blanda färs, ägg, ströbröd, Tex-Mex och salt i en stor skål. 

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek köttbullar i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta. 

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda salsa
4

Under tiden, grovhacka tomat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Vänd ner avokado, tomat, salt, olivolja och en nypa peppar i skålen med majs.

Halvera citrusfrukt.

Blanda gräddfil, salt och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

Smaksätt ris
5

Finhacka koriander.

Grovhacka jordnötter.

Vänd ner chiliflakes, koriander och jordnötter i riset till vuxenportionerna precis innan servering.

Servera riset till barnportionerna som det är.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, köttbullar och salsa i djupa tallrikar.

Servera med en klick gräddfil.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image