
Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. Crostini är en italiensk förrätt som består av små skivor rostat bröd med topping. I kväll toppar vi våra crostini med stekta räkor i en krämig blandning med crème fraiche och citronsaft, rökt paprika och färsk vårlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Salladslök
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
1 st
Citrusfrukt
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor och placera det på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt.

Under tiden, finhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med hälften av rökt paprika, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan i en skål för att svalna.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda crème fraiche, citronsaft [1/2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar med räkor i skålen.
Skär salladslök i tunna skivor.

Toppa crostini med räkor, strö över en nypa rökt paprika och salladslök och pressa citronsaft över.