Getostsallad med bacon och avokadowrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Getostsallad med bacon och avokadowrap

Getostsallad med bacon och avokadowrap

2 portioner | lunch i två dagar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår. Dagens lunch är en snabb och smakrik getostsallad med honungsstekt bacon. Vi blandar bacon och tärnad avokado med färdig salladsmix och toppar med smulad getost och krutonger som rostats spröda i ugnen. Lyxa till lunchen med en enkel och välsmakande wrap som du svänger ihop på nolltid. Vi fyller vår wrap med avokado, salladsost och en srirachaslaw med koriander som är både krämig och krispig.

Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Avokado

25 g

Honung

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Salladsmix

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Förskuren spetskål

1 portionspåse

Koriander

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

100 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7001 kJ
Energi (kcal)1673 kcal
Fett119.6 g
varav mättat38.4 g
Kolhydrater91.4 g
varav socker22.5 g
Protein44.8 g
Salt8.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Gör krutonger
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja [1 msk] och salt [1/4 tsk].

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är spröda och gyllene.

Gör honungsbacon
2

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt honung och vänd runt.

Blanda vitvinsvinäger, bacon och sky från pannan i en stor skål och ställ åt sidan för att svalna.

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

TIPS: Lägg honung i en skål varmt vatten i 1 min om den blivit hård.

Servera
3

Rör ner salladsmix och avokado i skålen med bacon.

Lägg upp sallad i skålar, smula getost över och toppa med krutonger.

TIPS: Förvara sallad och krutonger separat om du tar med salladen till jobbet.

Förbered råvaror
4

Värm tortillas på en tallrik i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Finhacka koriander. Smula salladsost i en skål.

TIPS: Våra tortillas kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att värma dem. 

 

Blanda srirachaslaw
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokado ur skalet med en sked och skär den i 1/2 cm tunna skivor. 

Blanda majonnäs och srirachasås i en stor skål.

Tillsätt kål, koriander, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar till skålen och blanda tills kålen är täckt med majonnäs.

Servera
6

Fördela srirachaslaw, salladsost och avokado i mitten på varje tortilla och krydda med salt och peppar.

Vik in sidorna på tortilla och rulla ihop till wraps.