Skip to main content
Fransk chèvre chaud-sallad
Fransk chèvre chaud-sallad

Fransk chèvre chaud-sallad

2 portioner | med getostbaguette

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chèvre chaud – som helt enkelt betyder ”varm getost” – är en fransk klassiker och en vanlig lunchrätt på Paris bistror. Du svänger enkelt ihop denna smarriga rätt i ditt eget kök. Vi rostar baguette med getost och serverar den med honungsdoppade valnötter över en sallad med äpple och balsamvinäger.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Tree nuts
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Getost

(Innehåller: Milk)

1 st

Baguette

(Innehåller: Gluten, Hvede Kan innehålla spår av: Sesamsamen)

100 g

Salladsmix

40 g

Valnötter

(Innehåller: Tree nuts Kan innehålla spår av: Sesamsamen, Erdnüsse)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)

25 g

Honung

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2338 kJ
Energi (kcal)559 kcal
Fett30 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater54.6 g
varav socker20.3 g
Kostfiber5 g
Protein17.1 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela baguette på längden och sedan på hälften för att få 4 bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Bre på getost och krydda med en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene.

Blanda sallad
2

Blanda balsamvinäger, olivolja [1/2 msk] och socker [1/2 tsk] i en stor skål.

Skölj salladsmix och halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Vänd ner salladsmix och äpple i skålen med dressing.

Förbered valnötter
3

Grovhacka valnötter och blanda dem med honung i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp sallad i skålar.

Toppa med getostbaguette och honungsvalnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image