En klassisk äppelkaka med kanel är en favorit som alltid går hem hos både stora och små. Med vår färdiga kakmix blir den dessutom så enkel att baka att även de minsta i familjen kan hjälpa till med smeten. Det enda du behöver göra är att tillsätta äppelskivor och en blandning av mandel, kanel och socker som blir härligt karamelliserad i ugnen. Servera med en klick crème fraiche och njut av fikastunden!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
2 st
Äpple
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 tsk
Socker (steg 3)
1 tsk
Kanel (steg 3)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.
Fördela äpple i ett lager ovanpå kakmix.
Baka i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, grovhacka mandlar.
Blanda mandel, kanel [1 tsk] och socker [2 tsk] i en liten skål.
Toppa med mandelmix när det återstår 5 min av kakans tillagningstid.
Låt kakan svalna innan servering.
Servera med crème fraiche.