Skip to main content
Ugnsbakad kyckling på krämig pesto-orzo

Ugnsbakad kyckling på krämig pesto-orzo

med tomatsallad och pumpakärnor

Att laga allt i en och samma ugnsform är ett enkelt sätt att lyxa till vardagen med lite extra matkärlek. Vi gör en orzotto med grönsaker och krämig pestosås, som dessutom får en kick av citron- och vitlöksskyn från kycklingen som vi ugnsbakar ovanpå. En allt-i-ett-rätt med massor av smak för hela familjen!

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Sulfiter
cashewnötter
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstiden timme
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1100 g

Hel kyckling

1 st

Morot

1 st

Purjolök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrusfrukt

125 g

Körsbärstomater

10 g

Kycklingfond

180 g

Orzo

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

60 g

Spenat

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

30 g

Basilikapesto

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter, cashewnötter, Nötter Kan innehålla spår av: Jordnötter)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt till kött

3 dl

Vatten till orzotto

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)7288 kJ
Energi (kcal)1742 kcal
Fett92 g
varav mättat27.8 g
Kolhydrater85.7 g
varav socker15.3 g
Kostfiber12.7 g
Protein136.4 g
Salt5.7 g
Potassium774.6 mg
Calcium84.9 mg
Iron2.5 mg

Instruktioner

Tillaga kyckling
1

Ta ut kycklingen från kylskåpet 30 min innan tillagning. Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera citron. Skala vitlök. Grovhacka morot i 2 cm stora bitar. Skölj av purjolök och skär den i 2 cm tjocka skivor. 

Torka kyckling torr med hushållspapper och ringla över en skvätt olivolja. Krydda både utsidan och insidan med salt. Lägg en citronhalva och vitlök inuti kycklingen. Lägg kyckling och grönsaker i en stor ugnsform och tillaga i ugnen i 4555 min.

TIPS: 1) Se till att purjolöken är ordentligt sköljd och rensad. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered grönsaker
2

Skölj spenat. 

Halvera körsbärstomater. 

Finhacka persilja.

Gör pestosås
3

Blanda pesto, vatten, kycklingfond, crème fraiche, en skvätt av resterande citronsaft, hälften av osten och en nypa salt och peppar i en stor skål. 

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Tillsätt orzo
4

Ta ut kycklingen från ugnen och lägg den på en skärbräda när det återstår 20 min av tillagningstiden.

Tillsätt orzo till grönsakerna i ugnsformen och vänd runt.

Häll över pestosås.

Lägg tillbaka kycklingen och sätt in i ugnen på 220 °C/200 °C (varmluft) i 2025 min, tills orzo och kyckling är klart. 

Gör sallad
5

Under tiden, blanda spenat, körsbärstomater, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Strö persilja, resterande ost och pumpakärnor över kycklingen. 

Servera med tomatsallad. 

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova