
På jakt efter en lättlagad middag som passar hela familjen? Med vår kyckling i krämig baconsås kan du njuta av en värmande och välsmakande rätt. Kycklingen får sällskap av stekt zucchini, morot och haricots verts och den goda grytan serveras med kokt potatis.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Zucchini
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
300 g
Kycklingbröstfilé
400 g
Småpotatis
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Morot
1 st
Salladslök
150 g
Haricots verts
¼ tsk
Salt till potatis
1.5 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till kött
1.5 dl
Vatten till sås

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med salt och en nypa peppar.
Ställ åt sidan under lock.

Under tiden, tärna zucchini och morot i 1 cm stora bitar.
Ansa och halvera haricots verts.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon, morot och zucchini i 6–7 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka och baconet krispigt.
Ställ åt sidan i en skål.

Under tiden, blanda vetemjöl, salt och en generös nypa peppar i en djup tallrik.
Krydda kyckling med salt och vänd den i mjölet.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillsätt vatten och buljong till stekpannan. Koka upp och sjud på medelhög värme i 6–7 min.
Tillsätt grönsaker, bacon och haricots verts och sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills kycklingen är genomkokt.
Ta av från värme och rör i crème fraiche.
Skär salladslök i tunna skivor.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Lägg upp potatis i djupa skålar, toppa med kyckling och skeda över sås och grönsaker.
Garnera med salladslök.

