HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Cajunkyckling
topBanner
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

med sötpotatismos och kålsallad

Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och den fräsch kålsalladen lämnar denna middag ingen i familjen besviken.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:glutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Morot

300 g

Kycklingbröstfilé

Kålmix

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Sötpotatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Bladpersilja

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör

1 st

Ägg

2 msk

Mjölk

¼ tsk

Salt

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)399 kcal
Energi (kJ)1670 kJ
Fett20.45 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater14.12 g
varav socker1.6 g
Protein40.14 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* och mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.

2

Dela lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* med en gaffel i en ny skål.

3

Lägg kycklingfiléen mellan två bakplåtspapper.Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kycklingen först i ägg* och sedan i pankomixen. Pressa paneringen mot kycklingen så att den riktigt fäster. Lägg sedan kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan.

4

Täck basen på en stekpanna med olja*. Hetta upp den på medelhög värme. När oljan är varm, stek kycklingen i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. För över kycklingen på en ny ren tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt morotsriv, salladsmix och hälften av persilja i skålen och vänd salladen.

6

Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.