topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med syrlig kålsallad och mild aioli

Med bara 9 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

500 g

Bakpotatis

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)803 kcal
Energi (kJ)3362 kJ
Fett33.5 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker20.5 g
Protein42.6 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Panera kyckling
2

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja*, tillräckligt för att täcka pannan, i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kyckling när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered kålsallad
4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt*, gräddfil [1 msk | 2 msk] och tranbär i en salladsskål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Blanda dressing
5

Blanda aioli med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med dressing vid sidan av.