
I kväll går den kulinariska resan till Kina och vi frestar med kung pao-räkor. Vi steker räkor och grönsaker och vänder dem i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Vi serverar vår smarriga middag med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
10 g
Sriracha
30 g
Hoisinsås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Paprika, grön
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
200 g
Wokmix
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till räkor
1 dl
Vatten till sås
¼ msk
Mjöl till sås
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.
Krydda räkor med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt och stek i 4–5 min, tills brynt och genomstekt. Vänd då och då.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: 1) Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 3) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, blanda vatten och mjöl i en liten skål tills blandningen är klumpfri.
Rör ner sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha och ställ åt sidan.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Torka ur stekpannan. Hetta upp olivolja i den på hög värme.
Stek paprika, wokmix, salladslök och salt i 2–3 min, eller tills mjukt.
Tillsätt sås, räkor och kyckling och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar.

Lägg upp ris och kung pao-räkor på tallrikar.
Strö över jordnötter.