
Dagens fiskrätt för tankarna till Karibien, turkosblått hav och varma sandstränder. Vi drömmer oss bort till värmen och rostar potatis och morötter med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen medan vi bryner torsk och smaksätter den med citrusfrukt, vitlök och koriander. Rotfrukterna får sällskap av lök och majs i ugnen, och sedan serverar vi hela härligheten med hackad salladslök och len gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Majs
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
2 st
Morot
1 st
Salladslök
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
½ tsk
Salt till grönsaker
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna potatis och morot (oskalade) i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Häll av majs.
Finhacka koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citrusfrukt.
Blanda vatten, buljong, vitlök, koriander och en generös skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera lök och majs på samma plåt.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar och rosta i ytterligare 15 min.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Vänd fisk och rör ner buljong och smör.
Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisk är färdiglagad.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Lägg upp torsk, räkor, potatis och grönsaker på tallrikar.
Toppa torsk med citrusfruktbuljong.
Garnera potatis och grönsaker med salladslök.
Servera med gräddfil.