HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKinesiska Kung Pao Räkor
topBanner
Kinesiska Kung Pao räkor

Kinesiska Kung Pao räkor

med jasminris och stekta grönsaker

Ikväll går den kulinariska resan till Kina och vi frestar med kinesiska Kung Pao räkor. Vi steker räkor, morot, paprika och salladslök, och blandar med sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Vi serverar våra Kung Pao räkor med fluffigt jasminris, och så toppar vi med jordnötter.

Taggar:Under 650 kcalSnabbStark
Allergener:kräftdjursulfiterglutensojasesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållamjölk, ägg, senap, soja, Kan innehålla spår av gluten, sesam, fisk, blötdjur)

150 g

Jasminris

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

30 g

Hoisinsås

(Innehållergluten, soja, sesam)

10 g

Sriracha

20 g

Saltade jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

1 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Paprika, grön

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 dl

Vatten (steg 2)

¼ msk

Vetemjöl (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)533 kcal
Energi (kJ)2232 kJ
Fett7 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater90.61 g
varav socker26.1 g
Protein25.76 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Blanda vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Rör i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P], och ställ åt sidan. TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.

3

Krydda räkor med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

4

Skär morot (oskalad) i skivor. Halvera, kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme. Stek paprika och morot med en nypa salt i 2-3 min. Tillsätt salladslök, och lägg sen över till en tallrik. Tillsätt chilisås till stekpannan och sjud i 1-2 min eller tills såsen börjar tjockna. Lägg tillbaka räkor och grönsaker i stekpannan och sjud i ytterligare 1-2 min.

6

Lägg upp ris, grönsaker och Kung Pao räkor på tallrikar, och strö över jordnötter.