Skip to main content

Kyckling-tagine och dadelcouscous

med kål- och granatäppelsallad

En marockansk tagine är en ljuvligt doftande och smakrik rätt. I kvällens recept gör vi en snabbvariant, där vi steker kyckling och kokar en fyllig, tomatbaserad sås med vår egen kryddblandning Saha-Ras. Vi kokar couscous med dadlar och vänder ner persilja, och svänger ihop en frisk sallad med spetskål och granatäpple. En klick syrlig yoghurt på toppen fulländar smakpaletten!

Taggar:
Snabb
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

390 g

Krossade tomater

1 st

Lök

4 g

Buljong

4 g

Saha-Ras

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

40 g

Dadlar, bitar

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, hasselnötter, Sesam, cashewnötter, macadamianötter, mandlar, pekannötter, pistagenötter, valnötter, paranötter)

1 st

Kruspersilja

½ st

Granatäpple

75 g

Förskuren spetskål

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1 msk

Olja till couscous

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Vatten till gryta

¼ tsk

Salt till gryta

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3054 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett22.2 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater81.2 g
varav socker37.1 g
Kostfiber11.2 g
Protein47 g
Salt5.4 g
Potassium222.6 mg
Calcium32.1 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

1

Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull. 

Rör i couscous, dadlar och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

Lägg över på en tallrik.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.

Hetta upp stekpannan på medelvärme (utan att torka ur den), tillsätt lök och stek i 2–3 min eller tills mjukt. 

Tillsätt Saha-Ras och stek i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt kyckling, krossade tomater, buljong, vatten, salt och en nypa peppar och sjud i 7–10 min. 

Förbered granatäpple
4

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

5

Grovhacka persilja och vänd ner i couscous. 

Blanda spetskål, granatäpple, olivolja och en nypa salt och peppar i en skål. 

6

Lägg upp couscous och tagine i skålar.

Toppa med en klick yoghurt. 

Servera med sallad.