HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungsstekt Fläskkotlett
topBanner
Honungsstekt fläskkotlett

Honungsstekt fläskkotlett

broccolitabbouleh och äppelsalsa

Snabblagad

Bara ordet honungsstekt får det ju att kurra i magen! Syrlig äppelsalsa kompletterar den söta honungsstekta fläskytterfilén perfekt, och ihop med broccoli- och couscoustabbouleh har du en välbalanserad och kalasgod middag att se fram emot.

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

25 g

Honung

100 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

2.5 dl

Kycklingbuljong

Couscous

(Innehållergluten)

Äpple

Bladpersilja

Citron

Broccoli

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1769.309 kJ
Energi (kcal)422.875 kcal
Fett9.3325 g
varav mättat4 g
Kolhydrater45.5875 g
varav socker9.4 g
Protein36.45 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och kycklingbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja, rör om, sätt på ett lock och ställ åt sidan. Låt stå i ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp den med en gaffel.

2

Finhacka äpple. Finhacka persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finriv broccoli. Blanda äppelbitar, en nypa persilja och en generös skvätt citronjuice i en skål. Ta fram en ny skärbräda och skär köttet horisontellt med en vass kniv till två delar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Blanda broccoli, citronzest och återstående persilja i en stor salladsskål. Ringla över en skvätt olivolja*, citronjuice och krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt. Ta av pannan från värmen och ringla honungen över köttet. Blanda runt väl och för över köttet på en tallrik. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt couscousen till salladsskålen med broccoliblandningen och rör om väl.

6

Skär fläskköttet i tunna skivor. Fördela köttet och broccolitabbouleh mellan era tallrikar och skeda över eventuell kvarvarande juice från stekpannan. Toppa med äppelsalsa och servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av.