HelloFresh
Honungsstekt fläskkotlett

Honungsstekt fläskkotlett

broccolitabbouleh och äppelsalsa

Snabblagad

Bara ordet honungsstekt får det ju att kurra i magen! Syrlig äppelsalsa kompletterar den söta honungsstekta fläskytterfilén perfekt, och ihop med broccoli- och couscoustabbouleh har du en välbalanserad och kalasgod middag att se fram emot.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Äpple

1 påse

Bladpersilja

1 st

Citron

1 st

Broccoli

300 g

Fläskkotlett hel

25 g

Honung

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2425 kJ
Energi (kcal)580 kcal
Fett14 g
varav mättat7 g
Kolhydrater58 g
varav socker22 g
Kostfiber9 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och kycklingbuljong i en medelstor kastrull.

Tillsätt couscous och en skvätt olivolja, rör om, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

Låt stå i ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp den med en gaffel.

2

Finhacka äpple. Finhacka persilja.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finriv broccoli.

Blanda äppelbitar, en nypa persilja och en generös skvätt citronjuice i en skål.Ta fram en ny skärbräda och skär köttet horisontellt med en vass kniv till två delar.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Blanda broccoli, citronzest och återstående persilja i en stor salladsskål. Ringla över en skvätt olivolja, citronjuice och krydda med en nypa salt och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt.

Ta av pannan från värmen och ringla honungen över köttet. Blanda runt väl och för över köttet på en tallrik.

VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt couscousen till salladsskålen med broccoliblandningen och rör om väl.

6

Skär fläskköttet i tunna skivor.

Fördela köttet och broccolitabbouleh mellan era tallrikar och skeda över eventuell kvarvarande juice från stekpannan.

Toppa med äppelsalsa och servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av.