Skip to main content
Julig honungs- och baconbrysselkål

Julig honungs- och baconbrysselkål

Sharingrätt | med hasselnötter

4.1
(8)

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Den kalla årstiden betyder säsong för brysselkål, som blir extra god av att rostas i ugnen och vändas med honung och bacon. Rostade hasselnötter blir pricken över i på denna goda sidorätt.

Allergener:
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Brysselkål

140 g

Bacon, tärnad

25 g

Honung

40 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2061 kJ
Energi (kcal)493 kcal
Fett35.6 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater17.9 g
varav socker16.6 g
Kostfiber7.8 g
Protein20.1 g
Salt2 g

Instruktioner

Förbered brysselkål
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen. Halvera brysselkålen

Blanda brysselkål med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Rosta brysselkål
2

Placera brysselkål på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.

Stek bacon
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Grovhacka hasselnötter och rosta dem i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Stek bacon i samma stekpanna på medelhög värme i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt rostad brysselkål, honung och vatten och vänd runt.

Servera
4

Servera brysselkål i en skål och toppa med rostade hasselnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova