Pizza passar lika bra när du vill sätta guldkant på vardagskvällen som när du vill laga en snabb helgmiddag som hela familjen kommer att gilla. Denna BBQ-kryddade variant toppas med pulled pork, rödlök och ost och serveras med en god och enkel kålsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
½ st
Rödlök
1 st
Tomatpuré
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
150 g
Kålmix
1 dl
Vatten till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Placera kött, sky från förpackningen, BBQ-kryddmix och vatten i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 15–20 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Medan degen vilar, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Vänd ner kålmix i skålen precis innan servering.
Lägg försiktigt över degen på en plåt med bakplåtspapper.
Bre ett tunt lager tomatpuré på pizzabotten.
Toppa med pulled pork, rödlök och ostmix.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Ringla BBQ-sås över den färdiga pizzan.
Lägg upp pizza på tallrikar och servera med kålsallad.