BBQ-kryddad pulled pork-pizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kryddad pulled pork-pizza

BBQ-kryddad pulled pork-pizza

med BBQ-sås och kålsallad

Pizza passar lika bra när du vill sätta guldkant på vardagskvällen som när du vill laga en snabb helgmiddag som hela familjen kommer att gilla. Denna BBQ-kryddade variant toppas med pulled pork, rödlök och ost och serveras med en god och enkel kålsallad.

Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

½ st

Rödlök

1 st

Tomatpuré

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

150 g

Kålmix

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3964 kJ
Energi (kcal)947 kcal
Fett34.1 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater110.8 g
varav socker17.6 g
Protein50.7 g
Salt7 g

Instruktioner

Laga pulled pork
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Placera kött, sky från förpackningen, BBQ-kryddmix och vatten i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Förbered pizza
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 15–20 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Blanda sallad
3

Medan degen vilar, skär rödlök i tunna skivor.

Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Vänd ner kålmix i skålen precis innan servering.

Grädda pizza
4

Lägg försiktigt över degen på en plåt med bakplåtspapper.

Bre ett tunt lager tomatpuré på pizzabotten.

Toppa med pulled pork, rödlök och ostmix.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Garnera pizza
5

Ringla BBQ-sås över den färdiga pizzan.

Servera
6

Lägg upp pizza på tallrikar och servera med kålsallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image