Skip to main content
Granolabars

Granolabars

9 st | med nötter, chiafrön och tranbär

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Granolabars är perfekta när du behöver ett snabbt och nyttigt mellanmål och är enkla att packa med i väskan. Med goda nötter och frön blir de härligt krispiga och jordnötssmör, tahini och honung ger smarrig smak.

Allergener:
Nötter
Havre
Vete
Jordnötter
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid45 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

40 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)

50 g

Chiafrön

(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)

40 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

100 g

Havregryn

(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Jordnötter, Nötter, Kamut)

50 g

Jordnötssmör

(Innehåller: Jordnötter)

50 g

Honung

50 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

Näringsvärden

Energi (kJ)4345 kJ
Energi (kcal)1039 kcal
Fett62.4 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater80.7 g
varav socker36.4 g
Kostfiber17.9 g
Protein31.1 g
Salt0.3 g

Instruktioner

Hacka nötter
1

Värm ugnen till 180 °C/160 °C (varmluft).

Grovhacka mandlar och valnötter.

Finhacka tranbär.

Blanda granola
2

Blanda havregryn, nötter, tranbär och chiafrön i en stor skål.

Vänd ner tahini, jordnötssmör och honung.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Rosta granolabars
3

Klä en bakform (25 x 15 cm) med bakplåtspapper.

Fyll bakformen med granolablandning.

Pressa ner blandningen ordentligt med baksidan av en sked, så att dina bars håller ihop efter att de rostats.

Rosta i ugnen i 25–30 min.

Servera
4

Låt granolablandningen svalna helt (1–2 timmar) innan du tar upp den från bakformen och skär den i tjocka bars.

TIPS: Förvara granolabars i en lufttätt behållare i kylskåpet i upp till 1–2 veckor.