
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Granolabars är perfekta när du behöver ett snabbt och nyttigt mellanmål och är enkla att packa med i väskan. Med goda nötter och frön blir de härligt krispiga och jordnötssmör, tahini och honung ger smarrig smak.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
40 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
40 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)
40 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Jordnötter, Nötter, Kamut)
50 g
Jordnötssmör
(Innehåller: Jordnötter)
50 g
Honung
50 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)

Värm ugnen till 180 °C/160 °C (varmluft).
Grovhacka mandlar och valnötter.
Finhacka tranbär.

Blanda havregryn, nötter, tranbär och chiafrön i en stor skål.
Vänd ner tahini, jordnötssmör och honung.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Klä en bakform (25 x 15 cm) med bakplåtspapper.
Fyll bakformen med granolablandning.
Pressa ner blandningen ordentligt med baksidan av en sked, så att dina bars håller ihop efter att de rostats.
Rosta i ugnen i 25–30 min.

Låt granolablandningen svalna helt (1–2 timmar) innan du tar upp den från bakformen och skär den i tjocka bars.
TIPS: Förvara granolabars i en lufttätt behållare i kylskåpet i upp till 1–2 veckor.