Skip to main content
Fläskkött i krämig svampsås
Fläskkött i krämig svampsås

Fläskkött i krämig svampsås

med kokt potatis och lingonsylt

Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé, som först steks, och sen blandas med en underbar sås med champinjoner och grädde. Klassiska tillbehör är kokt potatis, gurka och lingonsylt.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

200 g

Champinjoner

1 st

Gurka

Matlagningsgrädde

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Grönsaksbuljong

50 g

Lingonsylt

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2858 kJ
Energi (kcal)683 kcal
Fett32.8 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater53 g
varav socker17.1 g
Kostfiber6.3 g
Protein41.3 g
Salt2 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten*. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten, och smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka svamp. Skär gurka i tunna skivor, överför till en stor skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Stek kött
3

Skär kött i skivor ( 3 per person) och krydda med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene. Ta upp köttet från stekpannan. TIPS: Stek kött i omgångar vid behov.

Gör svampsås
4

Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna och stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, vetemjöl* [½ msk | 1 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppar*. Sjud i 1-2 min, tills tjocknad.

Tillsätt kött
5

Rör ner kött i såsen och smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och gurka på tallrikar. Toppa kött med svampsås. Servera med lingonsylt och garnera med hela persiljeblad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image