Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé, som först steks, och sen blandas med en underbar sås med champinjoner och grädde. Klassiska tillbehör är kokt potatis, gurka och lingonsylt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
200 g
Champinjoner
1 st
Gurka
Matlagningsgrädde
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Grönsaksbuljong
50 g
Lingonsylt
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten*. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten, och smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Grovhacka svamp. Skär gurka i tunna skivor, överför till en stor skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Skär kött i skivor ( 3 per person) och krydda med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene. Ta upp köttet från stekpannan. TIPS: Stek kött i omgångar vid behov.
Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna och stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, vetemjöl* [½ msk | 1 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppar*. Sjud i 1-2 min, tills tjocknad.
Rör ner kött i såsen och smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp potatis, kött och gurka på tallrikar. Toppa kött med svampsås. Servera med lingonsylt och garnera med hela persiljeblad.