
Currypasta är en stapelvara i det thailändska köket och ger kvällens snabba middag fantastisk smak. Förutom grön currypasta innehåller den krämiga kokossåsen räkor och spenat och smaksätts med vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi serverar den med jasminris och tunt skivad morot med en skvätt limesaft och toppar med färsk chili, basilika, sesamfrön och vitlöksolja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lime
½ st
Röd chili
150 g
Jasminris
40 g
Grön currypasta
30 g
Spenat
4 g
Ga-Laksa
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
1 st
Morot
180 ml
Kokosmjölk
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till räkor
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås
2 msk
Olja till vitlöksolja

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Skölj och finhacka spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime.
Blanda morot, limesaft och en nypa salt i en medelstor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme
Krydda räkor med salt.
Tillsätt kokosmjölk, räkor, grön currypasta, spenat, Ga-Laksa, vatten, salt och socker till pannan.
Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna något.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Kärna ur och finhacka chili.

Blanda vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp ris och morotssallad i djupa tallrikar.
Toppa ris med räkor och sås.
Riv basilikablad över rätten.
Garnera med chili och sesamfrön och ringla över vitlöksolja.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.