HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiska Räktacos
topBanner
Asiatiska räktacos

Asiatiska räktacos

med syrlig pico de gallo och bang bang-sås

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och ni kan se fram emot spännande asiatiska räktacos. Vi bygger våra tacos med morot, gurka, rödkål, räkor och pico de gallo, som är en spansk, rå salsa . Vi toppar härligheterna med koriander och hemmalagad bang bang-sås gjord av sweet chillisås, sriracha majo och limejuice.

Taggar:One PanSnabb
Allergener:KräftdjurSulfiterÄggSenapGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Morot

2 st

Salladslök

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

150 g

Räkor

(InnehållerKräftdjur, SulfiterKan innehållaMjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

2 g

Jorden Runt

(InnehållerÄgg, Senap)

8 st

Minitortillas

(InnehållerGluten)

50 g

Srirachamajonnäs

(InnehållerÄgg, Senap)

40 g

Sweet chilisås

75 g

Rödkål, förskuren

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)692 kcal
Energi (kJ)2896 kJ
Fett25.56 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater83.84 g
varav socker23 g
Protein27.22 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Tärna gurka och tomat i 1 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt. Skiva salladslök tunt. Grovhacka hälften av koriandern (spara resten till garnering). Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

2

Blanda tomater, hackad koriander, salladslök, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppari en medelstor skål.

3

Grovhacka räkor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor, Jorden runt [1/2 påse, 2P] och en nypa salt i 2-3 min, tills räkor är gyllene och genomstekta. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

4

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

5

Blanda sweet chilisås, srirachamajonnäs, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppari en liten skål.

6

Ställ fram alla ingredienser på matbordet. Bygg tacos med morot, gurka, rödkål, pico de gallo och räkor. Ringla över generöst med bang bang-sås. Garnera med koriander och pressa över limejuice.